?El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 era ahir de 1.267, 20 més que els que constaven declarats dijous, segons les dades actualitzades del departament d'Educació. En total, als centres educatius s'havien detectat 3.157 positius, 376 més que en el darrer balanç. D'aquests, 2.809 entre alumnat, 329 entre docents i personal d'administració i serveis i 19 personal extern. Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 30.128: 28.222 alumnes, 1.640 docents i personal d'administració i 266 personal extern. Les persones en quarantena han pujat en 933. La llar d'infants Bambarol d'Almenar ha reobert i queden dos centres tancats a Catalunya, dues llars d'infants a Vilagrassa i l'Hospitalet de Llobregat.

D'altra banda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va fer ahir una crida a centrar el focus en la tasca pedagògica que «malgrat les dificultats» estan fent les escoles i instituts catalans i no en les mesures sanitàries. El conseller, que valora «positivament» l'inici de curs, va deixar clar que els confinaments per casos positius de covid-19 seran una constant i que, «superat el repte» d'obrir els centres, el que cal és garantir que puguin fer de la millor manera possible la seva feina «habitual» que és formar als alumnes. «Les mesures sanitàries no són el més important del curs, sinó que gràcies a elles el curs pot funcionar», va insistir.

El conseller va apuntar que tot i algunes «disfuncions», Salut i Educació estan treballant colze a colze per donar respostes «ràpides i efectives» als problemes que van sorgint.