Amb les ales esteses l'àliga pescadora Vija va sobrevolar Manresa el 9 de setembre i ara es troba a Mauritània.

Manresa va ser un dels punts del recorregut de sis mil quilòmetres que ha fet l'au, que va sortir de Letònia en direcció a terres càlides africanes per passar un bon hivern. Va començar el seu periple a final del mes d'agost i, com que es tracta d'un exemplar monitorat, s'ha pogut seguir el seu recorregut.

La femella d'àliga pescadora Vija viu a prop de Vijciems al nord de Letònia. L'any passat va tenir tres pollets al niu. Vija va ser capturada i etiquetada amb el transmissor GSM-GPS Ornitela el 12 de juliol.

La femella d'àliga pescadora va iniciar el seu vol de migració el 26 d'agost. Passat el riu Daugava -que neix a l'altiplà de Valdái, al nord-oest de Rússia i desemboca en el golf de Riga a prop de la ciutat de Riga, capital de Letònia-, la seva ruta es va creuar amb la de dues aus migratòries més, també monitorades, Timmu, una cigonya negra adulta del comtat de Parnu, a Estònia, i una altra cigonya negra, Eedi, un mascle que té els seus espais d'alimentació i cria al sud d'Estònia, a prop de la frontera amb Letònia, al Parc Nacional Karula, i que ara és a Aràbia Saudita.

L'ONG Kotkaklubi (Eagle Club) i 5D Vision Ltd van desenvolupar el portal en línia birdmap.5dvision.ee, per tal de visualitzar dades GPS d'aus migratòries.

S'han monitorat aus de 10 espècies diferents, i el nombre total d'individus ha estat de més de 120. El conjunt de dades cobreix un llarg període de seguiment. També s'hi poden agregar dades sobre espècies i exemplars.