Hi ha hagut cavalcades amb neu. N'hi ha hagut amb pluja. però mai no s'ha suspès des que se'n fa càrrec l'Agrupació Cultural del Bages, que amb el suport d'altres entitats i de l'Ajuntament de Manresa fa 27 anys que l'organitza. La propera edició, la del covid, en farà 28.

Membres de l'Agrupació recorden que el 2006 un fred intents amb molta humitat i fins i tot alguna volva de neu va fer que s'hagués de suspendre l'arribada dels Reis d'Orient amb helicòpter a l'estadi de futbol del Nou Congost tal i com era previst. A última hora, quan els Reis eren al Parc de Bombers per pujar a l'helicòpter es va creure convenient deixar-ho estar a causa del mal temps. Finalment van arribar al Nou Congost amb taxi. La cavalcada es va poder dur a terme amb normalitat.

La del 2010 també va ser accidentada. La pluja va fer que només passegessin per Manresa cinc carrosses, i que a més a més ho fessin a tota velocitat. De les 19 que hi havia previstes -amb una comitiva de més de 500 persones- només van sortir al carrer la de l'àngel, la del patge reial i les dels tres Teis. Va ploure tot el dia, i en el moment de sortir va deixar de fer-ho, encara que abans d'arribar a la plaça Major hi va tornar.

Si prospera la proposta de l'Agrupació Cultural del Bages, a la pròxima visita de Ses Majestats també sortiran al carrer tan sols els cinc personatges principals: l'àngel, el patge reial i els tres reis.

Imma Torrecilla, de l'Agrupació Cultural del Bages, afirma que «si podem evitar-ho no se suspendrà». Considera qu és un acte important per la ciutat, tant com la festa major, que es va celebrar igualment en format reduït, sense actes massius i amb controls de seguretat. «No es pot deixar la ciutat i els nens sense cavalcada», opina Torrecilla.