L'empenta, el compromís i el talent de la Catalunya Central brillen aquest vespre, des de les 8, a l'escenari del teatre Kursaal de Manresa en l'acte de lliurament dels premis anuals del diari, que en aquesta ocasió donen una significació especial al premi Actius Socials, que rebran els Professionals de la Salut de la Catalunya Central. La consellera de Salut, Alba Vergés, és la principal autoritat de l'acte, que reuneix uns 400 convidats. També hi assisteixen l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i nombroses autoritats.

En l'edició d'enguany s'han suprimit dels premis de votació popular, tant el positiu, l'Estrella, com el negatiu, l'Estrellat. En canvi, s'ha donat un protagonisme especial al premi Actius Socials. Per remarcar que el guardó es concedeix a la totalitat dels professionals i que és a cada un d'ells a qui es vol fer el reconeixement, tant el lliurament com la recepció els faran dues persones que no són responsables institucionals sinó que són persones de peu pla que han viscut l'epidèmia en el seu vessant més real i més dur, com a malalt i com a sanitari. L'actuació de David Martell i Ariadna Guitart completarà el caràcter d'homenatge que adquireix aquest guardó.

La resta del veredicte (vegeu pàgines següents) forma una representació poderosa de les capacitats i els talents de la gent de la Catalu-nya central. Rebrà el premi Ciència i Tecnologia el destacat científic surienc Josep Quer. Un altre científic, l'informàtic i físic santvicentí Ramon López de Mántaras, és el guanyador del premi Ambaixador. El premi Empresa d'enguany ha estat concedit a Grup Llobet, i el premi Esports ha estat per a quatre atletes de l'Egiba: Thierno Boubacar Diallo, Andrea Carmona, Lorena Medina i Carla Font. En Comunicació el guardó serà per a Jordi Koalitic. El guardó per al món de la Cultura és per al músic i compositor sallentí Carles Cases, que agrairà el premi amb una petita interpretació al piano.

El veredicte ha estat decidit, partint de propostes dels responsables de la redacció del diari i d'entitats locals, per un jurat format per Gonçal Mazcuñán, Enric Martí, Delfina Corzan, Jordi Singla, Anna Solsona, Jordi Molet, Josep Maria Descals, Xavier Obradors, Alba Gutiérrez, Fèlix Noguera, Valentí Martínez i Marc Marcè, tots membres del Consell Assessor de Regió7.

Pel que fa al premi Tendències, que permet fer visible un creador prometedor, ha estat per al jove Arnau Farré.