Si el lliurament del premi Actius Socials als professionals de la salut de la Catalunya Central va ser emotiu, el pianista David Martell i la ballarina Ariadna Guitart hi van afegir un plus més.

El pianista i compositor va compondre durant la fase més dura de la pandèmia i del confinament 16 peces dedicades al personal sanitari, un repertori que va titular Dedicatòries i que es va estrenar en la Festa Major d'Artés. Ahir en va interpretar una d'elles: Reflexions/Viatjant en l'imaginari. Guitart, per la seva banda, va preparar una coreografia expressament per a aquesta ocasió.

Les llums de l'escenari es van apagar i van aparèixer els dos a l'escenari. Martell, davant les tecles del piano de cua que hi havia en un extrem, i Guitart, al costat de l'instrument. Van sonar les primeres notes de la peça, i poc després música i dansa es van fusionar. Intens en alguns moments, i tendre en d'altres, la intepretació va anar acompanyada de la imatge d'un gran teló al fons de l'escenari i, per uns instants, d'una impactant fotografia d'atenció a un pacient de la covid.