L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, va assegurar al seu parlament que Regió7 és un notari de la transformació de Manresa. «No només informa, sinó que també genera opinió, i fa un seguiment crític de les institucions i endreça la informació. Més que mai ens ha d'ajudar a entendre el món. És també un servei essencial». Aloy va recordar que és la primera vegada que assisteix al lliurament de premis del diari com a alcalde.

«Vivim temps complicats. Se'ns ha capgirat tot de dalt a baix», i un acte com el del Kursaal en el qual es reconeix el talent de la Catalu-nya Central «és una injecció d'optimisme que ens fa ser més conscients de la dimensió de les persones humanes que poden ser els nostres veïns», en referència als premiats.

Aloy va fer un repàs de cadascun dels àmbits dels premiats. De la sanitat va dir que són imprescindibles, dels científics que són més necessaris que mai, o de la cultura que cal donar-hi més suport que mai. Va recordar que el guardó de l'esport són gimnastes de l'Egiba,i del grup Llobet, que «és una firma de la ciutat, un clàssic que cal posar en valor».

L'alcalde de Manresa va afirmar que les actuals dificultats derivades de la covid «les hem de superar tots junts. Cal sumar, teixir complicitats i establir aliances perquè junts som més forts». Va posar com a exemple el pla de Reconstrucció Social, que compta el suport de tots els grups municipals i d'una cinquantena d'associacions i entitats de la ciutat i que ja ha invertit 3,2 milions. «La suma de tots ens ha de permetre sortir de la crisi i afrontar grans reptes» i transformar la ciutat. Va citar projectes com la Fàbrica Nova, l'avinguda dels Països Catalans.