Aquestes són les dates principals de l'operació de la Fàbrica Nova de Manresa:

1989 El complex tèxtil Bertrand i Serra va tancar portes. Havia arribat a donar feina a 3.000 persones

1995 La Seguretat Social posa a subhasta la Fàbrica Nova per eixugar els deutes que tenia. El preu va ser de 22,2 milions d'euros.

1999 L'empresa constructora manresana Cots i Claret i la immobiliària Sacresa compren els terrenys abandonats.

Gener del 2004 El ple de l'Ajuntament aprova el conveni entre Sacresa, Cots i Claret i el consistori per executar l'operació urbanística.

Octubre del 2005 Comença l'enderroc de Fàbrica Nova.

Gener del 2006 Acaben les obres d'enderroc amb la demolició de totes les naus tret de la central per reconvertir-la en equipament comercial.

Agost del 2007 Les obres fa setmanes que estan aturades. Els promotors diuen que s'acceleraran passat l'estiu.

Juny del 2008 Les obres fa mesos que no avancen. Promotors i Ajuntament demanen que la superfície comercial s'ampliï de 10.000 m2 fins a 13.000 m2.

Setembre del 2008 Comencen a fer voladures per construir el pàrquing subterrani. Poc després, però, s'aturen.

Octubre del 2008 Amb les obres paralitzades, Fàbrica Nova canvia de mans. La família Sanahuja, propietària de Sacresa, es ven les accions a Servihabitat, filial immobiliària de La Caixa.

Novembre del 2009 Es posen lones que cobreixen la nau central.

Abril del 2010 Servihabitat anuncia que aposta per Fàbrica Nova i que les obres podrien començar abans de final d'any.

Octubre 2010 Servihabitat aconsegueix permís de la Generalitat per construir un centre comercial amb 16.205 m2 de superfície de venda, quan la previsió era ubicar-hi una superfície de venda màxima de 10.000 a 13.000 m2.

Març del 2011 Servihabitat presenta el nou projecte urbanístic per a Fàbrica Nova, que introdueix altres canvis com la reducció de l'aparcament de 1.300 a 900 places i la divisió de la gran torre en dos blocs de pisos i oficines.

Desembre del 2014 Regió7 publica que el Banc de Sabadell es queda terrenys propietat de l'empresa manresana Cots i Claret.

Novembre del 2014 CriteriaCaixa-Holding i l'Ajuntament de Manresa signen un conveni, que serà gestionat per Servihabitat, per transformar profundament l'entorn de la Via de Sant Ignasi amb les càrregues urbanístiques de l'operació de la Fàbrica Nova.

Abril del 2015 El ple municipal vota unànimement a favor d'aprovar la modificació del pla general en l'àmbit de la Fàbrica Nova per tal que La Caixa no hagi de fer un pavelló sinó que destini els diners a relligar el sector amb el centre de la ciutat, millorant les vies de connexió i l'entorn.

Octubre del 2015 Comença la milionària inversió de CriteriaCaixa Holding corresponent a les càrregues d'urbanització.

Juliol del 2016 El ple de l'Ajuntament de Manresa aprova el pla d'etapes de la intervenció urbanística del pla especial de la Fàbrica Nova. El pla es va modificar amb posterioritat per considerar que el redactat era confús i preval el reglament de la Llei d'Urbanisme de Catalunya.