L'epidèmia de covid-19 torna a causar una afectació greu a Manresa. La Fundació Althaia ha comunicat avui tres víctimes mortals a causa del coronavirus que s'han produït durant el cap de setmana i dilluns.

Amb aquestes tres morts, la xifra de víctimes mortals pel virus comptabilitzades per Althaia s'incrementa fins a 181. Per tenir consciència de la gravetat de la situació cal tenir present que en una setmana han estat comunicades cinc morts.

El nombre de víctimes mortals no és l'únic que augmenta de forma preocupant, també ho va el de persones ingressades i el d'altes donades.

Els ingressats a l'àrea dedicada a l'atenció de pacients amb covid-19 a l'hospital Sant Joan de Déu són actualment 28, set més que dimarts de la setmana passada.

Pel que fa a les altes s'ha passat de les 1.156 de la setmana passada a 1.171 avui, quinze més.

El conjunt de les tres dades mostra que hi ha un augment preocupant de la circulació del virus i que l'afectació hospitalària es torna a enfilar després de mesos de mínima o poca afectació. D'una setmana per altra les dades han empitjorat de forma clara.

Mesures del pla de contingència

Continua un augment progressiu de persones ingressades a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa afectades per covid-19 i, en paral·lel, la situació epidemiològica del territori ha empitjorat. Si aquesta tendència continua així, en breu la Fundació Althaia haurà d'activar noves mesures previstes en el Pla de contingència que ha preparat per fer front a un possible rebrot.

A l'hospital només si és estrictament necessari

La Fundació Althaia fa una crida a la responsabilitat ciutadana. És molt important que tothom segueixi les mesures de seguretat per tal d'aconseguir aturar la transmissió comunitària i mantenir el control de l'epidèmia. Des de la institució també es demana no acudir a l'hospital si no és estrictament necessari. Es recorda que està prohibit fer visites als malalts ingressats i es recomana sempre que sigui possible acudir sense acompanyant a les visites de consultes externes. El compliment d'aquesta normativa és essencial per a la seguretat de tots.