El Pla de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa recollia en el darrer informe un advertiment sobre l'increment de la morositat a causa de l'impacte de l'epidèmia de covid-19.

L'informe recollia que el servei de Tresoreria de l'Ajuntament havia ajustat la previsió de la pèrdua d'ingressos tributaris derivada de la congelació o la bonificació de diverses taxes per fer front als efectes de la covid-19. Aquests ajustos corregien a l'alça algunes de les dades facilitades en l'informe anterior amb relació a les diverses activitats que tenen lloc al Palau Firal i als mercats no sedentaris, i la rebaixa del cost del canvi de concessió del bar Maïami.

A banda d'aquesta caiguda dels ingressos, el servei de Tresoreria de l'Ajuntament advertia que, a més a més, «cal esperar un descens de la recaptació dels impostos municipals pel previsible increment de la morositat generada per la crisi econòmica derivada de la pandèmia». El darrer informe del pla local de reconstrucció presentat al ple municipal de setembre va deixar constància d'un augment del volum de recursos econòmics que s'hi esmercen, que arriba fins als 3,2 milions d'euros, mentre que l'anterior informe, del mes de juliol, situava el cost total de les mesures aplicades en els diversos àmbits del pla en 2,6 milions. Una de les accions que destacava l'informe era la constitució de la Taula de Seguiment del Pla en un acte al Museu de la Tècnica presidit per l'alcalde, Marc Aloy, amb la participació del govern municipal, de l'oposició i de més de mig centenar de representants d'entitats, associacions, organitzacions, institucions, fundacions i consells municipals de la ciutat.