La unitat d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu de Manresa ja té quatre pacients ingressats a causa de la covid. El centre sanitari i assistencial ha alliberat la Unitat de Cures Pal·liatives per convertir-la en una zona d'aïllament per a malalts amb el virus amb 14 llits per fer front al rebrot de la pandèmia.

L'espai, que ha entrat en servei aquest mateix dijous ha de permetre també descongestionar l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, que ja té 34 pacients ingressats. Dimarts eren 28.

Segons ha informat el mateix Hospital de Sant Andreu, un pacient que va ser derivat d'Althaia ja fa uns dies, ha donat positiu con covid les darreres hores, després que un primer PCR donés negatiu. Ha sigut el primer pacient que aquest dijous ha ingressat a l'esmentada unitat d'aïllament.

Durant la tarda n'han ingressat 3 més, i n'esperen un quart al llarg del vespre, tots ells també procedents d'Althaia. La vaga indefinida dels professionals del transport sanitari alenteix el trasllat.

Des del passat 30 de juny que Sant Andreu no tenia cap malalt amb covid. Aleshores l'últim pacient que hi havia ingressat va donar negatiu a la prova PCR que se li va fer.

L'hospital va arribar a tenir 138 persones ingressades per covid el passat mes d'abril, durant l'època de més pressió de la pandèmia. Pràcticament tot el centre sanitari es va destinar a tractar pacients amb la malaltia. La pandèmia va causar la mort de 64 pacients a Sant Andreu.