El ple de l'Ajuntament de Manresa va donar compte de les resolucions d'alcaldia necessàries per posar en marxa urgentment les obres de reparació dels danys causats pel temporal Glòria a la resclosa de la Sèquia de Manresa, coneguda com dels Manresans, just a l'inici de la captació de l'aigua del riu Llobregat, al terme de Balsareny. El ple considera la intervenció necessària amb caràcter urgent perquè els danys posen «en risc» el subministrament d'aigua a milers de persones i l'estructura ha quedat en estat «crític».

L'actuació es tira endavant malgrat les crítiques rebudes d'ecologistes i Catalunya en Comú (vegeu diaris dels dies 5 de setembre i 10 d'octubre) .

L'obra es valora en 705.665 euros i es contracta amb caràcter emergent a GrupMas. Es finança mitjançant una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua de 313.595 euros i la part restant l'aporta la Junta de la Sèquia.

Arran dels aiguats provocats pel temporal Glòria del mes de gener la resclosa de la Sèquia va tenir danys importants. La resclosa té 128 metres de longitud i una alçada màxima de coronació de 3 metres. La Sèquia abasteix 18 municipis de les comarques del Bages i el Moianès amb una població de 131.849 habitants.

Els danys poden comportar «el seu trencament, en cas d'una nova avinguda d'aigües», segons l'informe municipal.

No resistiria un altre temporal

Els aiguats es van endur pedres i lloses de formigó de la resclosa. Van malmetre la seva estructura i la van afeblir tant a la part superior com al mur i a la part inferior per descalçament.

Aquests danys han afeblit «greument» la presa fins al punt que hi ha perill de col·lapse. Això «posa en risc el principal subministrament d'aigua a la població, en la mesura que el seu trencament impediria la derivació d'aigua cap a la Sèquia».

Els tècnics consideren que amb l'estat actual en què es troba la resclosa, molt probablement no resistiria un altre temporal.