Les dues principals novetats del pressupost corresponent a aquest any, tal com va informar aquest diari quan es va presentar (vegeu edició del 12 de desembre del 2019), van ser l'anunci de l'ender-roc de la Carpa del Riu i la urbanització de l'espai que ocupa (encara pendents), i la urbanització del carrer del Balç.

En el cas de la segona actuació, segons anuncia un cartell que l'Ajuntament ha col·locat a tocar del carrer de Santa Llúcia, just a sota del vial medieval, la previsió és que comenci aquest mes.

Les obres que es van fer al car-rer del Balç el van convertir en un atractiu turístic de la ciutat però quedava pendent millorar el vial medieval pròpiament dit, el que uneix el centre d'interpretació de la Manresa del segle XIV amb el carrer dels Arcs de Santa Llúcia, que hi va a parar des del carrer de Sobrerroca. És la part que preveu el pressupost d'enguany.

L'actuació suposarà una inversió de 359.373,62 euros (IVA inclòs) i té una durada prevista de cinc mesos. El projecte el signa l'arquitecte Josep Maria Esquius, que ja va ser l'autor del centre d'interpretació. Es pagarà amb l'ajuda del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (el conegut com fons FEDER) i l'empresa que portarà a terme les obres és Iseova Construccions, de Terrassa.