Desenes de persones convocades per la PAHC Bages s'han concentrat aquest dijous al matí a Manresa per aturar un desnonament que estava previst per a dos quarts de 10 del matí, al número 39 del carrer Roger de Flor. Hores abans de l'hora fixada per al desallotjament, però, diversos vehicles dels Mossos d'Esquadra ja s'han presentat al lloc i han desplegat un ampli dispositiu policial amb almenys sis furgonetes que han tallat el carrer a banda i banda.

Activistes de la plataforma, alguns dels quals han dormit al portal del mateix edifici davant la possibilitat que les forces policials es personessin al lloc del desnonament a primera hora del matí, han tallat al trànsit la carretera del Pont de Vilomara. Denuncien que la família de tres membres amb ordre de desnonament «no té cap alternativa habitacional». Una cinquantena de persones han ocupat la via a la cruïlla amb el carrer Roger de Flor per protestar contra l'acció policial. Alguns dels manifestants s'han encarat als agents quan una patrulla de la Policia Local de Manresa ha intentat passar-hi entremig.

Una altra vintena de persones s'han assegut a les portes de l'edifici per impedir el desnonament i han estat desallotjades, una per una, pels Mossos d'Esquadra. Cap a tres quarts de 10, els agents han començat a retirar els manifestants asseguts, agafant-los pels braços i per les cames i apartant-los del lloc. Entre ells hi ha la cap de llista i regidora de Fem Manresa, Roser Alegre. També entre les persones concentrades hi ha qui va ser l'alcaldable de Podem Manresa a les darreres municipals, Carmelo Plaza.

Els Mossos treuen els manifestants de la PAHC que intenten evitar un desnonament

Els Mossos treuen els manifestants de la PAHC que intenten evitar un desnonament

Segons ha pogut saber aquest diari, quan la comitiva policial i judicial ha entrat a l'habitatge per dur a terme el desnonament, aquest era buit. Els concentrats, un cop retirats de l'entrada del bloc pels Mossos, s'han dirigit caminant per la carretera del Pont en i en direcció a l'Ajuntament de Manresa, tallant el trànsit de vehicles al seu pas. Era previst que l'acció finalitzés a la plaça Major.

Pensió fins dilluns

Segons informació de la PAHC, és el quart intent de desnonament d'una família de tres germans d'origen magrebí que viu en un pis d'aquest bloc, propietat de la Sareb, «un banc que acumula milers d'habitatges buits i que va ser rescatat amb diners públics», denuncien des de la plataforma, i asseguren que els tres afectats «volen pagar un lloguer però la propietat s'hi nega». També lamenten que «Serveis Socials s'ha desentès del cas» i que ningú de l'Ajuntament de Manresa s'hagi personat aquest dijous al matí al desnonament.

Fonts de la plataforma han lamentat que l'Ajuntament «no tingui res pensat, fa dies que coneixen la situació del Mohamed i els seus germans». Un cop reunits a la plaça Major, membres de la PAHC i responsables municipals han negociat una solució per als afectats -insuficient per a l'entitat-, a qui s'ha ofert una pensió fins dilluns. També des de l'organització social han volgut criticar l'actuació policial que ha tingut lloc aquest dijous: «La despesa de cinc furgonetes de les ARRO i tots els agents per desallotjar una família és molt bèstia en plena pandèmia», han dit.

Avui fa just una setmana que els Mossos van desplegar també un ampli dispositiu, amb almenys tres furgonetes dels ARRO i un cotxe patrulla, pel desnonament d'una família en un habitatge situat al número 90 del carrer Viladordis de Manresa, també al barri de la Sagrada Família.