Josep Fornells Uró és el nou president local del Partit Demòcrata a Manresa, després de rebre el 100% de vots afirmatius dels electors en l'assemblea d'associats celebrada dilluns i dimecres.

Fornells, que és de Manresa i té 28 anys, és graduat en Psicologia per la UAB, amb especialitzacions de Psicologia Social i de les Organitzacions. A més a més, ha fet el postgrau de Direcció de Recursos Humans a la UManresa, el de Formació de Capital Humà a la Pompeu Fabra i el de Desenvolupament de Talent a la UB.

La primera part de l'assemblea es va celebrar de manera telemàtica i les votacions es van fer de manera presencial a la seu del partit de Manresa en la jornada següent. Amb la presència de l'exalcalde i cap de llista de Junts per Manresa, Valentí Junyent, i la resta de regidors del partit al municipi, va introduir l'assemblea la presidenta comarcal, Ivet Castaño, que va donar pas al candidat a presidir el nou equip. Fornells va començar el discurs fent un agraïment a la tasca duta a terme pel seu predecessor, Josep Maria Fius. L'expresident ha passat a formar part recentment de l'executiva local de l'ANC a Manresa, i per la impossibilitat de formar part de l'Assemblea i d'un partit, ha deixat la militància política.

Després d'agrair la feina de Fius, Fornells va presentar la resta de membres que l'acompanyen. Són: Arturo Argelaguer Martínez, Said Ghoulabzouri Madkouri, Magda Mercè Siñol, Carles Pons Viñeglas, Pep Puig Ros, Josep Maria Sala Rovira, Alba Vall Vargas i Alba Font Torra. Van cloure l'assemblea les intervencions d'Àngels Chacón, exconsellera d'Empresa i Coneixement a la Generalitat de Catalunya, i David Bonvehí, president del Partit Demòcrata, que va agrair a Fornells i a la resta de candidats el pas de presentar-se i «bastir el projecte de partit» a la seva ciutat.