Faltaven alguns minuts per a les 9 i encara hi havia força cues de cotxes als restaurants amb autoservei als Trullols de Manresa. Treballadors de Burger King i Viena explicaven a aquest diari que la notícia de la vigència del toc de queda els havia agafat amb molta precipitació. Als cients, encara més. Una enquesta informal entre una desena de persones que esperaven recollir menjar en aquests autoserveis revelava que vuit desconeixien l'entrada en vigor de la mesura.

Una estona més tard, Manresa era un desert. O gairebé. Eren molt escassos els que encara voltaven, ja en ple toc de queda, per una Manresa fantasmal i patrullada. La Policia Local va instal·lar almenys tres controls al Pont de Ferro, entre la Muralla i la carretera de Vic i a la Bonavista. Van aturar algun vianant despistat (o no encara prou informat) i també algun repartidor de menjar a deshora. Ahir, però, es perdonaven les incidències. Eren controls informatius. La policia va demanar també de tancar als responsables d'un supermercat dels que obren fins molt tard.

Ja prop de les 11 de la nit, el Passeig era un calc dels dies del confinament. Els que tornaven a casa en l'entrada en vigor del toc de queda ja ho havien fet. Però una ciutat sense bars i restaurants és el que té, ja sense un toc de queda. Manresa era anit una ciutat buida i en silenci. I tot just és el començament.