La corba d'afectació de la covid-19 als centres assistencials de Manresa continua a l'alça. Ahir, Althaia va comunicar dues defuncions més, que sumades a la que hi va haver dissabte a Sant Andreu fan passar el nombre de morts pel virus registrat pels centres hospitalaris de la ciutat de 245 a 248.

Tres víctimes mortals en una setmana durant la qual s'han donat 31 altes, 29 a Althaia i dues a Sant Andreu.

Pel que fa al nombre d'ingressats ahir n'hi havia 53, 8 més que dimarts de la setmana passada. La distribució era de 40 a Althaia i 13 a Sant Andreu. Set dies abans n'hi havia 34 a Althaia i 11 a Sant Andreu.

Aquestes dades s'expressen gràficament en forma de lletra U, com es pot observar en els gràfics que il·lustren aquesta pàgina, confeccionats pel diari amb les dades setmanals dels darrers 6 mesos.

S'observa la baixada de maig, la mínima afectació hospitalària dels mesos de juny, juliol i agost, com el setembre comença a repuntar i aquest octubre s'enfila cap amunt. Fins quan? Seran aquests mateixos gràfics els que donaran la resposta durant els pròxims mesos.

Les dades mostren ni més ni menys que l'agreujament de la situació epidèmica i la repercussió que té en els centres hospitalaris de la ciutat.

La Fundació Althaia té avui 40 pacients ingressats per covid, sis més que fa una setmana, i ha donat 1.222 altes, 29 més que dimarts passat.

Les dades acumulades a la Unitat d'Aïllament de l'Hospital de Sant Andreu des que va reobrir el 15 d'octubre són 16 ingressos, amb les dues altes i la mort de dissabte passat.

La reobertura d'aquesta unitat respon a l'increment de casos que s'ha anat observant les darreres setmanes per la intensificació dels contagis en aquesta segona onada. Són afectats que provenen d'Althaia, i que ingressen a Sant Andreu per poder alliberar espai a l'Hospital de Sant Joan de Déu.