Acció Sindical del Bages ha convocat una manifestació demà a 2/4 de 12 del migdia amb el lema «Transport sanitari, equiparació amb el SEM. Mateixa feina, mateixes condicions».

Sortirà del Centre Hospitalari i recorrerà el carrer Sant Josep i el Passeig fins arribar a Muralla del Carme, on hi ha la delegació a la Catalunya Central del departament de Salut de la Generalitat.

La convocatòria ha partit dels treballadors de la secció que Acció Sindical té constituïda a l'empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC), que han decidit mobilitzar-se contra una situació de la qual afirmen estar «farts».

El detonant, segons els convocants, ha estat l'anunci d'una retallada salarial, però també denuncien «l'abús dels contractes de pràctiques -que comporten que el primer any es cobri el 60% del sou i el segon el 75%, sense garantia de ser contractat en finalitzar aquest període-; unes formacions fora de l'horari laboral, que han de pagar de la seva butxaca, així com portar el seu propi material; les hores de presència -que impliquen jornades laborals de dotze hores sense possibilitat de negar-s'hi i que les hores extres es paguin com a normals-; infravaloració de la categoria professional, que hauria de ser de Tècnics Sanitaris i Tècnics d'Emergències Sanitàries; o l'estat tècnic dels vehicles i la manca d'un lloc adequat on aparcar-los».

Davant d'aquesta situació, des de la secció d'Acció Sindical del Bages es formula la demanda d'equiparació de les seves condicions laborals amb les que estableix el conveni col·lectiu del Servei d'Emergències Mèdiques, que és l'organisme públic que subcontracta les diverses empreses privades de transport sanitari.

Aquestes empreses es regeixen actualment pel conveni general de transportistes. L'equiparació és, per a ells, un primer pas urgent i necessari, però consideren que l'objectiu últim és la desprivatització del sector.

«Un servei essencial com el nostre no hauria d'estar en mans d'empreses que només busquen lucrar-se», manifesten.