Les obres a l'entorn de la Via de Sant Ignasi de Manresa i l'avinguda Bertrand i Serra se centren ara en els nous espais de vianants que sorgiran amb la urbanització.

Davant els habitatges de l'avinguda hi va una vorera amplíssima que gairebé sembla una plaça. Es va estrenyent a mesura que s'avança en direcció a la sortida ciutat. Les obres també s'han accelerat a la plaça del Remei, un altre dels espais que viuran una profunda transformació. De ser un aparcament desordenat de vehicles passarà a una plaça pública per a vianants de 2.500 metres quadrats.

Segons el regidor d'Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, David Aaron López, serà un dels «elements que sorprendran» de la urbanització de la Via de Sant Ignasi. «Apareixerà una nova plaça perquè la gent del barri i de la ciutat pugui gaudir d'un espai segur i tranquil i que generi vida al carrer. Ho necessitem, i ara més que mai», afirma. Insisteix que «serà un gran descobriment».

Les obres d'urbanització de la Via de Sant Ignasi també han inclòs l'enderroc de l'estació transformadora de la companyia elèctrica Endesa que hi havia a la confluència de la Via de Sant Ignasi amb el carrer Vidal i Barraquer, al costat de les piscines municipals.

El projecte d'urbanització ha costat 3,3 milions d'euros. D'aquests, 2,7 els ha aportat La Caixa i corresponen a les càrregues urbanístiques del Pla Especial Fàbrica Nova. La resta els ha assumit l'Ajuntament de Manresa i els veïns, que han hagut de pagar contribucions especials.