L'Ajuntament de Manresa, a través de la Regidoria d'Acció i Inclusió Social, i amb la col·laboració de les regidories de Ciutat Saludable i Gent Gran, promou una jornada per reflexionar sobre el model de cuidar que volem a la ciutat. Sota el títol 'Cuidem i ens cuidem. Manresa, la iniciativa pretén debatre i consensuar els reptes que té la ciutat per avançar cap a un nou model de cuidar.

La jornada es farà en un format virtual el 17 de novembre i s'ha organitzat de manera conjunta amb la UManresa i la Fundació Mémora. Es farà a través de la plataforma Zoom, de 10 a 13 h, i comptarà amb persones expertes en aquesta temàtica. Està dirigida a tota la ciutadania, persones representants d'entitats, professionals dels àmbits de la salut, social o comunitari, entre altres. L'accés és gratuït i la inscripció es fa a través de l'enllaç.

Aquesta també servirà per donar el tret de sortida al projecte 'Manresa, ciutat cuidadora', que s'està impulsant des de l'Ajuntament amb la col·laboració de diferents agents del territori i amb la complicitat d'entitats, institucions, persones cuidadores, persones cuidades, professionals o veïnat, entre altres.

Programa:

  • 10 h Benvinguda a càrrec de la Dra. Carlota Riera Claret, degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC).
  • 10.15 h Presentació de la Jornada a càrrec del Dr. Xavier Gómez-Batiste, director de l'Observatori Qualy i de la càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic.
  • 10.30 h Conferència "L'art de cuidar". A càrrec del Sr. Josep París Giménez. Infermer i Director de Desenvolupament Corporatiu. Mémora.
  • 11.15 h Conferència "Com articulem una Xarxa Cuidadora a la Ciutat". A càrrec de la Sra. Sílvia Librada Flores. Actualment dirigeix programes a la New Health Foundation.
  • 11.45 h Conferència "Què necessitem per envellir a casa?" A càrrec de la Dra. Lourdes Bermejo Garcia. Doctora en Ciències de l'Educació i Vicepresidenta de Gerontologia de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia.
  • 12.15 h Torn obert de preguntes
  • 12.45 h Cloenda de la jornada a càrrec de la Sra. Mariona Homs Alsina, regidora d'Acció i Inclusió Social de l'Ajuntament de Manresa.