L’Escola Joviat de Manresa ha adreçat una carta a les famílies amb alumnes al centre en la qual informa que ha iniciat converses amb l’Ajuntament i el departament d’Educació de la Generalitat per «explorar la possibilitat de transformar l’escola en un institut-escola públic», segons diu textualment la missiva.

El traspàs es faria en els ensenyaments d’infantil, primària i secundària (ESO), per «donar continuïtat al nostre projecte educatiu, a la ciutat de Manresa».

La carta afirma que «la realitat social i econòmica del nostre país, i de la nostra escola en particular, ens porta a prendre mesures per garantir la sostenibilitat i la continuïtat del projecte».

Assegura que «és un temps difícil per a moltes famílies i empreses de diferents sectors, i l’escola no n’està al marge. Els recursos insuficients de l’escola concertada i la crisi que ha generat la pandèmia ens han portat a viure una situació econòmica delicada i insostenible».

De les negociacions amb l'Ajuntament de Manresa i Ensenyament diu que «hem copsat voluntat política i bona predisposició per part de les dues administracions, tot i que som conscients de la complexitat del procés i que estem encara en un punt molt inicial».

A la carta el centre assegura que ha compartit aquest procés amb el patronat de la fundació, amb l’equip humà de l’escola i amb el consell escolar, que és on hi ha representades les famílies.

Acaba dient que «a partir d’aquí ens comprometem a seguir-vos informant de tots els passos que es vagin fent en aquest procés i us demanem confiança i comprensió. Tot l’equip humà de l’escola continuem amb el compromís de contribuir, junts amb vosaltres, a una educació de qualitat dels vostres fills i filles».