Menys de l'1% de les 1.297 persones que van anar-se a fer la prova PCR al Casal de les Escodines de Manresa van donar positiu de covid, segons informació facilitada ahir pel Departament de Salut. Són dotze persones.

El casal va acollir dijous i divendres de la setmana passada les dues primeres sessions dels cribratges massius organitzats en els sis barris de Manresa on s'havia detectat al llarg de les darreres setmanes que hi havia més proves PCR positives. En les dues primeres jornades es va convocar els veïns del Barri Antic i de les Escodines. El primer dia hi van passar 698 persones i el segon, 599. Les esmentades 1.297 en total.

L'objectiu dels cribratges és detectar el màxim de casos asimptomàtics amb l'objectiu de trencar cadenes de contagi aïllant-los i contactant amb els seus contactes més directes. És el que s'ha fet amb els dotze casos esmentats.

La segona tanda de cribratges massius va començar ahir, en aquest cas adreçada al veïnat del Poble Nou i de la Carretera Santpedor. Se'ls va convocar a l'Ateneu les Bases. Al matí hi van passar 414 persones i a la tarda, 514. De moment, és el dia que n'hi han passat més, amb un total de 928. Avui hi ha una segona jornada en aquest equipament. La tercera tanda serà demà i divendres, al casal cívic de la Font dels Capellans, per als veïns de la Font i els de la Sagrada Família. L'horari sempre és el mateix: de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre.

La crida a la implicació del veïnat es va fer per carta, on s'insistia en la importància de la seva participació per aturar el contagi de la covid-19. L'Ajuntament hi posa els equipaments i, amb Creu Roja, les persones que gestionen les cues, i Althaia i l'ICS, el personal d'infermeria i administratiu que atén i fa les proves a la ciutadania. En aquest cas, el PCR és el de posar un palet al nas per treure una mostra de la mucosa, que després s'analitza al laboratori de l'Hospital Sant Joan de Déu.