Si dimarts passat la xifra acumulada de morts per covid-19 als centres assistencials de Manresa era de 248, ahir va pujar a 255.

Això vol dir que en set dies hi ha hagut set defuncions als hospitals de la ciutat, de les quals sis a Althaia i una a Sant Andreu.

Es tracta de la xifra més alta de víctimes mortals d'aquesta segona onada de la pandèmia i un exponent de l'augment de l'afectació greu de l'epidèmia, que es manté a l'alça.

Dimecres hi va haver un mort, divendres un altre i ahir es van comunicar cinc més, que havien tingut lloc des de dissabte. Quatre de les defuncions es van registrar a Sant Joan de Déu i una a l'Hospital de Sant Andreu, tal com ja va avançar aquest diari.

Pel que fa als ingressats, ahir n'hi havia 69, setze més que set dies abans, dels quals 46 a Althaia i 23 a Sant Andreu.

Les altes van ser 35 durant la setmana i es va passar de 1.272 a 1.307.

Una altra dada preocupant és que en els darrers set dies hi ha hagut 48 ingressos per covid a Althaia mentre que en els set dies anteriors van ser 38.

Pel que fa a la tipologia dels ingressats per la malaltia a Sant Joan de Déu, la majoria són homes d'entre 45 i 60 anys en aquests moments.

Això voldria dir que la gent gran està actuant amb molta precaució i que els joves, afortunadament, en molts casos no requereixen ingrés hospitalari, i els homes d'entre 45 i 60 anys estan resultats els més afectats pel virus en aquesta fase de l'epidèmia.

A l'Hospital de Sant Andreu hi havia ahir 23 persones ingressades a les unitats d'aïllament per covid-19 .

A les 18 persones que hi havia dilluns ingressades s'hi van afegir ahir quatre que estaven ingressades a la Unitat de Pal·liatius que van donar positiu i van ser traslladades a les unitats d'aïllament.

D'altra banda, al llarg de la tarda d'ahir estava previst que ingressessin dues persones més procedents d'Althaia.

Les dades acumulades a les unitat d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu des del 15 d'octubre són 27 ingressos, dues altes i dues defuncions.