L'Ateneu Igualadí, un centre d'ensenyament històric d'Igualada, ha passat de ser concertat a iniciar aquest curs 2020-2021 com a escola pública. El procés ha estat «llarg i complex», ha explicat a Regió7 la presidenta de l'Ateneu, Mireia Claret. L'escola ara té uns 300 alumnes.

De fet, ha estat un dels primers que ha passat a formar part de la xarxa pública després que el març de l'any passat el Govern aprovés un decret llei que regula aquest procediment. Claret ha recordat que el fet de ser un dels primers que s'hi ha acollit va generar algunes dificultats. «Va ser un procés de maduració lent. Entenc que les properes ho tindran més fàcil».

Les negociacions es van allargar més d'un any i mig, es van fer vàries reunions amb les famílies per explicar com anava el procés, i els mestres que hi treballaven han passat a formar part d'Educació. No són pròpiament funcionaris, sinó una figura intermèdia, ha assegurat Claret, que «tindran plaça a l'escola sempre que s'hi mantinguin». Per fer algun canvi, haurien d'opositar. Tampoc no es van detectar baixes significatives de famílies que hi duien els seus fills. Segons Claret, «s'ha assegurat la continuïtat de l'escola i del projecte».