Alumnes del cicle formatiu d'Integració Social de l'institut Guillem Catà de Manresa han iniciat un curs de formació per poder actuar com a Àngels de nit, un projecte per difondre hàbits saludables entre joves en l'àmbit de l'oci nocturn. Es tracta d'un projecte liderat per les àrees de Joventut del Consell Comarcal del Bages i de l'Ajuntament de Manresa.

Malgrat la pandèmia, s'ha decidit mantenir la formació per sensibilitzar els estudiants que hi prenen part i perquè puguin participar en espais de carrer que no estiguin vinculats necessàriament a festes populars ni als locals d'oci nocturn, ara tancats.

La formació és de 20 hores, que es distribueixen en cinc mòduls de quatre hores cadascun durant els quals es treballen temes com el sexisme i la festa, el consum, l'alcohol, l'afectivitat i la sexualitat, també des de la perspectiva LGTBIQ+, i les estratègies d'intervenció. Els Àngels de nit actuen amb l'objectiu de fer reflexionar els joves en conductes que es poden donar en espais d'oci nocturn, ja sigui el consum d'alcohol i altres drogues o comportaments sexistes.

El projecte va ser reconegut l'any 2017 com a bona pràctica per l'Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut.