Actualment a la Joviat hi estudien 1.029 alumnes que cursen l'ensenyament obligatori: educació infantil, primària i educació secundària obligatòria (ESO), que són els que s'imparteixen al centre de la Muralla de Sant Francesc, que podria passar a ser públic si prosperen les negociacions entre la direcció de l'escola i el departament d'Educació. Educació no s'ha posicionat al respecte tot i la petició d'aquest diari.

La Joviat tenia al principi de curs 12 grups d'educació infantil, amb 225 nens i nenes. Entre aquests, però, també hi ha els de la llar d'infants, que podria acabar desapareixent. Té 22 grups de primària, amb 443 alumnes, i 16 d'ESO, amb 361 alumnes.

A Manresa van començar el curs 2020-2021 11.301 alumnes. D'aquests, 2.245 són d'educació infantil, 5.237 de primària i 3.819 de secundària. Estan repartits entre les 21 escoles públiques i concertades que hi ha a la ciutat i els 6 instituts públics.

A Manresa hi ha 8 centres concertats que ofereixen infantil i primària, dels quals 6 també imparteixen secundària. És el cas de la Joviat 2, que mantindria la Joviat 1 del carrer Folch i Torres, on s'imparteix batxillerat i també cicles formatius, a més a més de l'Escola d'Hoteleria.

Segons ha sabut Regió7, les famílies han rebut amb sorpresa i cert desconcert l'anunci. La mateixa direcció del centre les va informar de les negociacions en una carta. «El teatre serà el mateix, els actors», amb referència als mestres, «també, però el públic no», s'han queixat. Dubten que el projecte educatiu tingui continuïtat.