La fira Ecoviure s'ha suspès aquest any a causa de la pandèmia. Tot i així, avui es durà a terme el Fòrum Energia, la jornada professional que suposava l'inici de l'Ecoviure i que cada any es dedica a la energies renovables. Es farà en línia i mantindrà el programa previst inicialment. Les inscripcions per participar-hi s'han de fer a www.ecoviure.cat.

El cap de la Unitat de Prospectiva Energètica i Sostenibilitat de l'Institut Català d'Energia, David Villar, serà el ponent inicial. A continuació hi intervindrà el tècnic de l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Albert Vendrell, que parlarà de l'autoconsum fotovoltaic. La primera part de la jornada la clourà l'enginyer de l'Agència Comarcal d'Energia del Bages, Marc Rotllan.

La segona part del Fòrum Energia es dedicarà a conèixer experiències d'èxit. S'exposaran casos particulars i també d'empreses com Denso, el Port de Barcelona i Aigües de Manresa.

La sessió se celebrarà de les 10 del matí a 2/4 d'1 del migdia. A l'última edició prop d'un centenar de persones d'arreu de Catalunya van participar en el Fòrum Energia d'Ecoviure, que es va centrar en el potencial de l'energia fotovoltaica.