L'equip de govern d'Esquerra i Junts per Manresa ha explicat que la central hidroelèctrica de les Marcetes «no té llicència de l'Ajuntament», però «l'autorització la té de facto perquè les activitats anteriors a les lleis reguladores estan automàticament reconegudes».

Per tant, «no estava en situació il·legal, però sí que hi havia incongruències tècniques i jurídiques en l'àmbit urbanístic, ja que tot aquell sector es considerava d'activitat agrària, i no incloïa l'activitat com a central hidroelèctrica», ha assegurat el govern municipal.

Ara s'ha fet el canvi urbanístic «per tal de poder regularitzar la situació de manera definitiva. I, en cas que hagin de sol·licitar llicències o algun tràmit, ja tindran la regularització adient».

El procediment està, a hores d'ara, pendent de la Generalitat.

Requerit per aquest diari, el govern municipal ha afegit que, malgrat no tenir llicència de l'Ajuntament, en tractar-se d'una activitat històrica «quedava emparada pel fet de ser anterior a les regulacions normatives, que van arribar amb posterioritat. Ells feien la seva activitat abans que la seva activitat es regulés». I ha afegit que per això s'ha canviat la normativa urbanística que hi havia.