El degoteig de morts a Manresa no s'atura i a la comunicació d'Althaia d'una nova víctima mortal avui a les 5 de la tarda cal afegir una altra, aquest vespre, a l'Hospital de Sant Andreu.

Això vol dir que hi ha hagut deu morts en nou dies per l'epidèmia als centres hospitalaris de la ciutat.

A aquesta funesta notícia cal afegir-ne una altra: els ingressats per coronavirus ja superen el centenar. A Althaia n'hi ha 57 i a Sant Andreu, 46. En total, 103.

Althaia suma ja 191 defuncions a causa del virus. Si s'afegeix les 67 que hi ha hagut a l'Hospital de Sant Andreu el total són 258.

En quant a les altes, afortunadament, no paren d'augmentar. Althaia ha passat de les 1.256 de dimarts a 1.266 avui, i Sant Andreu de 51 a 52. En total, 1.318, que són onze més que dimarts.

Tercera unitat a Althaia

Aquestes xifres dona una idea del volum d'activitat a causa de la covid-19 que està suportant Sant Joan de Déu. Fonts de la fundació sanitària han explicat que ha calgut obrir una tercera unitat centrada en la covid-19. Les dues primeres tenien una vintena de llits cadascuna, però no han estat suficients per atendre un volum de casos que dia a dia es fa més gran. 25 ingressats a Sant Andreu donen positiu

A les 23 persones que hi havia ingressades dimarts, cal afegir entre ahir dimecres i avui dijous 25 persones més que estaven ingressades a l'Hospital de Sant Andreu i han donat positiu de covid-19.

L'Hospital de Sant Andreu ha realitzat tests de manera massiva a les persones ingressades. La gran majoria de persones que han tingut un resultat positiu no presenten símptomes.