Els hospitals de Manresa tornen a viure una situació de guerra contra la covid-19 similar a la de la primera onada de l'epidèmia. En una setmana el nombre d'hospitalitzats ha augmentat en seixanta persones i hi ha 6 noves víctimes en relació a dimarts passat.

Entre Althaia i Sant Andreu s'estan atenent en aquests moments 129 pacients, dels quals 84 a Sant Joan de Déu i 45 a l'hospital de Sant Andreu. Dimarts passat hi havia 69 hospitalitzats, 46 a Althaia i 23 a Sant Andreu.

Això vol dir que gairebé s'ha doblat el nombre d'ingressats mentre que les víctimes mortals es produeixen a un ritme pròxim a una al dia.

Des de dimarts passat hi ha hagut sis morts més, 2 a Althaia i 4 a Sant Andreu. De les quatre defuncions a Sant Andreu, tres van ser comunicades ahir.

261 víctimes mortals

Fins ara han mort 261 persones a causa de l'epidèmia als centres assistencials manresans, de les quals 191 a Althaia i 70 a Sant Andreu.

Pel que fa a les altes, en set dies se n'han donat 40, 34 a Althaia i 6 a Sant Andreu.

A Sant Joan de Déu d'Althaia, el 32% dels hospitalitzats tan a planta com crítics són per covid-19, sense comptar salut mental, pediatria, neonats i obstetrícia.

En set dies s'han produït 62 nous ingressos a Althaia, mentre que la setmana anterior van ser 48.

Hores d'ara, a l'hospital Sant Joan de Déu hi ha cinc unitats obertes dedicades als malalts de coronavirus. Les unitats es van obrint seguint el pla de contingència. Hi ha més professionals dedicats als grups interdisciplinars rotatoris per donar suport a l'atenció a malalts amb covid-19. Són professionals de diverses especialitats que donen suport a a l'UCI i a l'hospitalització.

Malgrat la desprogramació d'activitat no covid, Althaia assegura que en manté el gruix amb circuits diferenciats i els protocols de seguretat per evitar els contagis.

Més positius entre ingressats

A l'Hospital de Sant Andreu, des del 15 d'octubre han ingressat 59 persones per coronavirus i s'han pogut donat vuit altes, dues a residències i sis cap a casa. Han mort sis persones.

D'altra banda, els darrers dies sis pacients ingressats a l'Hospital de Sant Andreu han donat positiu i han estat ingressats a les unitats d'aïllament. L'Hospital de Sant Andreu ha volgut explicar que a causa d'un error no va informar fins ahir de les defuncions produïdes des de divendres.