La regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manresa ha iniciat avui els treballs d'enderroc emergents dels edificis núm. 5 i 7 del carrer Sant Bartomeu. Amb motiu d'aquests treballs es realitzaran ocupacions puntuals de la via pública amb elements auxiliars, mantenint el trànsit de vehicles amb talls de trànsit puntuals.

L'enderroc d'aquestes dues finques és una important millora per al barri de les Escodines, ja que s'eliminen dos edificis obsolets, en mal estat que, alhora, permetran la connexió del passatge Aiguader -que és un vial sense sortida i ombrívol- amb el carrer Sant Bartomeu. Amb l'actuació s'aconseguirà un esponjament d'aquest entorn, que guanyarà un espai més obert, més assolellat i més segur.

Els treballs, que es fan de manera preventiva pel mal estat dels edificis, suposen una actuació a l'avançada del futur desenvolupament del Polígon d'actuació urbanística de Sant Bartomeu, previst en el POUM de 2017, en el marc de les actuacions urbanístiques de millora i reforma interior del barri de les Escodines. En el mapa inferior se situen les dues finques que ara s'enderroquen (marcades amb el número 5 i el número 7), així com tot l'àmbit d'actuació que preveu el pla urbanístic de Manresa