El 2017 es va enderrocar la casa 23.25 al carrer de Sant Bartomeu, al barri de les Escodines. Els treballs van permetre guanyar-hi un espai lliure i obert en un barri que no en va sobrat. Des d'ahir s'està fent un nou enderroc. Aquest, de les cases 5 i 7, que deixarà un forat al mateix carrer de 77 m2 i que, alhora, permetrà la connexió del passatge d'Aiguader -que és un vial sense sortida i ombrívol- amb el carrer de Sant Bartomeu.

Els treballs d'enderroc emergents dels edificis número 5 i 7 del carrer de Sant Bartomeu, al barri de les Escodines, impliquen ocupacions puntuals de la via pública amb elements auxiliars, mantenint el trànsit de vehicles amb talls també puntuals. Suposa una important millora per al sector perquè s'eliminen dos edificis obsolets en mal estat que, alhora, permetran l'esmentada connexió del passatge Aiguader amb el carrer de Sant Bartomeu. Alhora, amb l'actuació s'aconseguirà un esponjament d'aquest entorn, que guanyarà un espai més obert, més assolellat i més segur. L'edifici del número 5 ocupa una parcel·la de 19 m2 i té una superfície contruïda de 58. Pel que fa al número 7, que és una construcció del 1871, ocupa una parcel·la de 64 m2 i té una superfície construïda de 180.

Els treballs, que es fan de manera preventiva pel mal estat dels edificis, suposen una actuació a l'avançada del futur desenvolupament del Polígon d'actuació urbanística de Sant Bartomeu, previst al POUM de 2017. A banda, precedeixen la millora d'aquest vial i del carrer de l'Escodines que ja va avançar Regió7 el mes passat.