L'associació cultural El Galliner administrarà la Festa de la Llum 2021. L'entitat és la responsable de les programacions estables de teatre, dansa i música a Manresa, i a final d'aquest any celebrarà 25 anys. Serà una edició, avisa l'Ajuntament, adaptada a les condicions de seguretat i prevenció que estiguin vigents en aquell moment per la pandèmia.

La Festa de la Llum -distingida com a Tresor del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra des de l'any 2009; i Patrimoni Festiu de Catalunya des de l'any 2015- l'organitzen l'Ajuntament de Manresa i l'Associació Misteriosa Llum, entitat que vetlla pel manteniment de la festa, dels seus valors i de la seva continuïtat. Alhora, cada any es nomena una entitat administradora per enriquir la festa i fer-la més diversa, plural i oberta, gràcies a l'aportació anual d'un grup de persones amb sensibilitats i visions diferents.

Les funcions de l'entitat administradora de la Llum són proposar la persona que pronunciarà el pregó, proposar la inclusió al programa d'un acte propi amb significació i rellevància especial, i participar en l'organització de diversos aspectes de la celebració, en coordinació amb l'Ajuntament, l'associació Misteriosa Llum i la resta d'entitats que organitzen alguns dels actes festius.

La tria de l'entitat administradora se sol fer amb motiu d'alguna efemèride que celebri, com ara un aniversari. El fet d'administrar la Llum també li atorga una significació i una plataforma de coneixement entre la ciutadania.

El Galliner va néixer a final de 1995. Formada per persones voluntàries, es va crear amb els objectius de reivindicar la recuperació del teatre Kursaal i la promoció del teatre i la dansa a la ciutat. Actualment s'encarrega de la programació estable de teatre, dansa i música de Manresa.