L'Ajuntament de Manresa participarà avui en la VI trobada d'Ajuntaments de la «Xarxa Mai Més» de memòria i prevenció del feixisme. Manresa forma part i és col·laborador de l'esmentada xarxa. La trobada s'havia de celebrar a Vilanova i la Geltrú, però es durà a terme de forma virtual.

Enguany la trobada coincideix amb els 75 anys de l'alliberament dels camps nazis. Per aquest motiu s'ha mantingut l'acte acadèmic programat inicialment que consistirà en la celebració d'un seminari titulat «Memòria, simbologia i espai públic». Hi participaran els especialistes Ricard Conesa, de l'Observatori Europeu de Memòries. parlarà de «Simbologia i patrimoni: memòries en conflicte, poders públics i associacionisme». Per altra part la professora de la Rovira i Virgili, Montserrat Duch, parlarà de «Continuïtat i canvi en les polítiques memorials a l'espai públic: de la dictadura a la democràcia».

L'acte està adreçat a responsables polítics i tècnics dels ajuntaments, però és obert a qualsevol persona interessada en aquest tema. Cal inscriure's a l'adreça xarxamaimes.org. Per part de l'Ajuntament de Manresa hi prendran part la regidora de Cultura, Anna Crespo, i tècniques municipals de les regidories de Cultura i Ensenyament.

La «Xarxa Mai Més» es va crear amb la voluntat de treballar a les ciutats els valors que van defensar els deportats i deportades als camps nazis.