Un 80 % dels treballadors del torn del matí de l’oficina de Correus de Manresa estan en quarantena a causa de la covid, segons va denunciar ahir la secció sindical de Correus i Telègrafs de la CGT. Un positiu ha desencadenat aquesta situació.

El mateix sindicat ha informat que dels 40 treballadors que hi ha al matí, només una desena estan en servei.

Aquesta situació s’arrossega des d’aquest dijous i es pot allargar. Tots els treballadors afectats s’han fet la PCR als seus respectius centre d’atenció primària, segons les mateixes fonts, i estan a l’espera del resultat de la prova diagnòstica.

Es podria donar el cas que alguns d’ells haguessin de complir 10 dies de confinament tot i que el resultat sigui negatiu. Dependrà del contacte que tenien amb la persona que ha donat positiu. Entre els afectats també hi ha responsables de l’oficina.

La CGT assegura que aquesta situació afectarà directament al repartiment de correspondència a la ciutat els pròxims dies. També han denunciat que estan treballant en una situació «lamentable», i recorden que l’oficina a Manresa ha estat en servei durant tota l’emergència sanitària. Això sí, amb cues al carrer. El fet que es restringeixi l’accés a l’interior de l’oficina fa que siguin més visibles les cues a l’exterior de l’edifici de plaça Espanya.

El mes passat la mateixa sindicat de la CGT de Correus de Manresa va denunciar que de les 38 seccions de repartiment, 10 estan sense cobrir per baixes, vacances o permisos dels titulars.

El sindicat va afirmar que aquesta situació afecta especialment la unitat de motoristes, que només disposa de sis efectius dels deu habituals.