L'Associació Memòria i Història de Manresa ha renovat la pàgina web dedicada a les fotografies antigues de Manresa que hi ha allotjada al portal memoria.cat. Amb el títol de Passeig per la Manresa del passat, aquest espai digital que l'entitat va crear el 2007 recull fins a 300 imatges de final del segle XIX i el primer terç del XX. Totes aquestes instantànies es poden veure a memoria.cat/passat.

Les imatges a les quals tothom hi pot accedir estan dividides en 33 apartats, cadascun dels quals té a veure amb un àmbit urbà de la capital bagenca. Una classificació que permet fer una visita més ordenada a la pàgina, ja que l'usuari pot anar directament a contemplar les fotografies de la Cova de Sant Ignasi, les del carrer d'Àngel Guimerà, la plaça Major i l'Ajuntament, o les vistes de la car-retera de Vic, del sector del torrent de Sant Ignasi, de l'entrada a la ciutat pel camí de Sant Pau i les que es van prendre dels afores.

La majoria d'aquestes imatges es van publicar l'any 1996 en el primer volum de la Història Gràfica de Manresa, dedicat a La Restauració (1875-1931), escrit per Gemma Rubí i Joaquim Aloy. Tal com expliquen els responsables, la pàgina «és un passeig per una Manresa antiga, amb fàbriques, esglésies i cases ja desaparegudes, amb paisatges realment diferents dels actuals». A memoria.cat s'hi poden trobar també moltes altres pàgines sobre la història local.