Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació d'un tram subterrani de línia elèctrica de mitjana tensió que creuava l'interior del pati de l'institut Lacetània, a la zona de les Bases de Manresa. Aquesta actuació ha permès millorar la qualitat del servei a més de 3.100 clients d'aquest sector, entre els quals hi ha el mateix centre escolar.

La companyia ha retirat 106 metres de cablatge d'una línia subterrània de mitjana tensió a 25 kV i n'ha estès una altra de nova de 264 metres de longitud per la vorera. A més, també ha substituït l'antic cablatge de coure per un de nou d'alumini i d'una secció major que l'anterior, per tal d'augmentar la capacitat de transport de la línia i preparar-la, així, per ampliar-ne el servei i poder absorbir puntes de demanda concretes, i el consum de nous clients que s'hi puguin afegir.

Els treballs a l'interior del recinte, que s'han dut a terme fora de l'horari escolar per tal de no afectar el correcte funcionament de les classes, han suposat una inversió aproximada de 47.000 euros, aportats íntegrament per Endes,a i formen part de l'últim capítol d'actuacions de la companyia a la comarca del Bages amb la finalitat d'integrar la infraestructura elèctrica en l'entorn i, alhora, de millorar el subministrament a tots els clients que alimenta.