L'Hospital de Sant Andreu de Manresa ha comunicat na nova víctima mortal a causa de l'epidèmia de covid-19 i ja en són 14 en aquesta segona onada.

En total, l'Hospital de Sant Andreu ha comunicat de 78 morts a causa del coronavirus durant tota l'epidèmia.

La nova víctima mortal arriba després d'un cap de setmana molt complicat en el què hi va haver una mort dissabte i tres diumenge.

Tampoc para d'augmentar el nombre de persones ingressades. A data d’avui, dilluns 16 de novembre, hi ha 74 persones ingressades a les unitats d'aïllament (o en habitacions que han estat aïllades) per covid-19 de l'Hospital de Sant Andreu.

Diumenge hi havia 72 persones ingressades a les unitats d’aïllament.

Les darreres 24 hores ha mort 1 persona, han ingressat 3 persones procedents d’Althaia i 1 procedent de l’Hospital Sant Bernabé de Berga, i 1 persona que havia estat positiu en covid-19 ha donat negatiu i ha estat traslladada a una zona no-covid de l’Hospital de Sant Andreu.

Les dades acumulades a les unitats d’aïllament de l'Hospital de Sant Andreu des del 15 d'octubre són:

  • Xifra acumulada d’ingressos: 99
  • Xifra acumulada d’altes: 10 (2 a residència i 8 a casa).
  • Xifra acumulada de defuncions: 14
  • Xifra de persones ’negativitzades’: 1

L’Hospital de Sant Andreu és un centre sociosanitari que actualment està donant cobertura a l’hospital d’aguts de la comarca (Althaia), per la qual cosa, una part important de les persones provenen d’allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d’edat avançada, per la qual cosa, són perfils fràgils.