L'Ajuntament de Manresa ha contractat per un any sis joves extutelats -que han estat prèviament acollits en un centre de protecció a la infància i l'adolescència- en el marc d'una prova pilot que ha posat en marxa la Generalitat de Catalunya, en la qual s'ha adherit, i que forma part del Programa Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya.

A tot Catalunya, seran 50 els joves que es troben en aquesta situació que podran accedir a un contracte de treball a l'administració pública, així com a rebre una formació en competències transversals i tècniques digitals que els permetran encarar millor el futur i poder accedir al mercat laboral amb més garanties.

Dels 50 joves, l'Ajuntament de Manresa n'ha incorporat sis, cinc dels quals han començat a treballar fent tasques de suport als serveis municipals que han vist augmentada la seva demanda per la situació d'emergència derivada de la covid-19, com l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), els Serveis Socials, l'Espai Jove Joan Amades o el Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO). El sisè entrarà en els pròxims dies.

Benvinguda a la sala de plens

Tot just iniciada la seva etapa com a treballadors, els joves van ser rebuts per l'alcalde, Marc Aloy, i per la regidora d'Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz, en un acte al saló de sessions municipal que va servir per donar-los la benvinguda a l'Ajuntament.