Esplais, mijacs i caus de Manresa i rodalies han convocat per dijous a les 6 de la tarda una manifestació que sortirà de Crist Rei i anirà fins a la plaça Major de la ciutat, davant l’Ajuntament.

Hi participaran infants, famílies i monitors sota el lema «L’educació en el lleure, imprescindible i segura».

Defensen que el lleure és «un dret imprescindible» i que no es pot restringir sense tenir en compte l'impacte que suposa retirar-lo del dia a dia d'infants, joves, monitores i famílies. Destaquen que en tot moment han complert amb totes les restriccions i normatives de lleure. També volen manifestar que l’administració pública en pocs casos ha tingut en compte el lleure, oferint així pocs recursos i amb molts canvis constants.

Organitzada per centres de lleure del Bages, aquesta manifestació està oberta a tota la població, en especial als infants, joves, famílies i monitors/caps dels centres de lleure. Aquesta motivació neix de descentralitzar el moviment @lleureseguriessencial, que ja van realitzar accions i també una manifestació multitudinària a Barcelona.

Critiquen que les restriccions per l’epidèmia de covid-19 impedeixen la realització d’activitats d’educació en el lleure i la mobilització ha estat convocada coincidint amb la Setmana dels Drets dels Infants.

Caus, mijacs i esplais defensen que el lleure és «un dret imprescindible» i que a l’hora de restringir-lo cal valorar molt bé si es pot realitzar de forma segura o no perquè la no realització produeix perjudicis.

Organitzada per centres de lleure del Bages, aquesta manifestació està oberta a tota la població, en especial als infants, joves, famílies i monitors/caps dels centres de lleure.

El lleure a Manresa representa a més de 600 infants i joves. La marxa començarà a les 18h a la plaça Crist Rei i a la plaça Major es llegirà el manifest.

Tots els infants hauran de portar el foulard del seu centre i un lot.

La participació es farà amb mascareta, distàncies i respectant les mesures de seguretat.