El Solsonès encara una campanya del Gran Recapte complicada a causa de les restriccions de la covid-19 que comportaran una baixada dels establiments participants. Així, dels 14 que van participar en la campanya de l'any passat, enguany només es podrà fer la donació als supermercats Bon Àrea, Caprabo, Lidl i Mercadona de Solsona.

A més, tal com va informar la tècnica de la Creu Roja al Solsonès, Núria Barcons, la situació sanitària fa que la majoria dels voluntaris de l'entitat no participin en la campanya ja que una gran part són persones grans i, per tant, població de risc.

En les darreres edicions del Gran Recapte al Solsonès s'han recollit més o menys 5.500 quilograms d'aliments cada any. Els aliments es destinaven al Rebost Solidari del Fons d'Emergència Social, una iniciativa creada per l'Ajuntament de Solsona el 2008 amb l'objectiu de donar resposta a les situacions d'urgència provocades per la crisi econòmica.

Normalment els aliments obtinguts durant la campanya servien per a tot un any, mentre que enguany els 5.500 kg de l'edició anterior es van acabar al mes de juny, el que ha obligat que el Banc d'Aliments enviï productes dos cops al mes al Solsonès. Per això, des de Creu Roja fan una crida a participar per ajudar les famílies que han patit les conseqüències econòmiques de la covid-19.