Fem Manresa considera que a Manresa falten lavabos públics, i que s'haurien de considerar una necessitat essencial. Per aquest motiu al ple que avui celebrarà l'Ajuntament portarà una moció en la qual proposa ampliar i se-nyalitzar degudament els que hi ha a la ciutat.

El grup municipal assegura que les darreres setmanes amb el tancament de bars i restaurants s'ha fet encara més evident la manca d'aquest tipus de serveis a Manresa. «Treballadors i treballadores que duen a terme la seva jornada laboral a la via pública s'han trobat, d'un dia per l'altre, sense lavabos» on poder anar. La mesura, diu la formació política, també ha afectat el conjunt de la ciutadania i als malalts de Crohn, que quan tenen una necessitat no es poden esperar.

La moció demana que els lavabos públics se senyalitzin adequadament com passa, per exemple, amb el de la biblioteca del Casino. Que es faci amb una placa fora de l'equipament i amb senyals verticals. També contempla que la icona que senyalitzi els lavabos sigui una imatge que no identifiqui per una classificació binària del gènere. Així mateix sol·licita que la senyalització s'inclogui al mapa de serveis que consta a la web de turisme de l'Ajuntament.