El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat el conjunt de mesures per a la reorganització del govern després del nomenament d'Antoni Massegú Calveras com a nou director dels Serveis Territorials de la Presidència de la Catalunya Central.

El regidor Josep Gili Prat assumeix les responsabilitats que tenia Massegú com a cinquè tinent d'alcalde, regidor delegat d'Ensenyament i Universitats i president de la Comissió Informativa de Drets i Serveis a les Persones.

Per la seva banda, Joan Calmet Piqué, tercer tinent d'alcalde i regidor delegat de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil i Turisme i Projecció de Ciutat, serà el nou portaveu del govern municipal. Antoni Massegú continua al govern municipal, amb la responsabilitat de regidor delegat d'Esports. Tots tres regidors formen part del grup municipal de Junts per Manresa.

El regidor Antoni Massegú renuncia a l'assignació econòmica de l'Ajuntament de Manresa, pel fet que percebrà una retribució pel seu nou càrrec. El regidor Josep Gili sumarà les noves responsabilitats a les que tenia fins ara com a regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent, i passarà d'un 70% a un 90% de dedicació a l'Ajuntament.

La modificació comporta canvis en la representació que els regidors tenien en organismes, empreses municipals i òrgans supramunicipals, que s'han aprovat també en el ple de novembre.