Amb totes les prevencions i alguns peròs fins a poder llegir la lletra petita de la nova desescalada, el sector de la cultura a Manresa celebrava ahir la reobertura de teatres, cinemes i sales de concerts a partir de dilluns que ve. Traquil·litzava l'excepció cultural: amb una entrada que ho justifiqui els espectadors podran tornar a casa una hora més tard del toc de queda (23 h); i es valorava especialment la possibilitat de trencar el confinament municipal del cap de setmana, novament amb una entrada com a salconduit. La raó? La majoria d'equipaments concentra el gros del públic de divendres a diumenge i la meitat o més dels espectadors, al Kursaal o al Multicinemes Bages Centre, provenen de les comarques veïnes.

El Kursaal reobre el dia 25

El Kursaal reobre el dia 25 Amb l'espectacle Flotados XL, del sallentí David Moreno i Cristina Calleja, el muntatge que havia de celebrar els 5.000 dies de la reinauguració del teatre del Passeig, cancel·lat el 30 d'octubre passat. Jordi Basomba, gerent del teatre, posava l'èmfasi en «la gran novetat» que permetrà que l'equipament rebi, durant els caps de setmana, públic no únicament manresà. La capacitat al 50 % ja la tenien implantada.

El Voilà! tornarà a l'activitat divendres 27

El Voilà!tornarà a l'activitat divendres 27Amb un concert de Joan Masdéu. A la sala del carrer del Cós hi cabran una quarantena de persones.

Multicinemes Bages Centre aixecarà la persiana el dia 27

Multicinemes Bages Centre aixecarà la persiana el dia 27

Jordi Padró, conseller delegat d'Espectacles Padró i Cabot SL, responsable de l'explotació dels Multicinemes Bages Centre de Manresa, confirmava ahir que el Multicinemes Bages Centre obrirà de nou les portes el proper divendres 27 de novembre, el dia de les estrenes. Explicava que el desembre es presenta com «un bon mes quant a pel·lícules» i confiava «poder fer tres sessions». Qualificava l'aixecament del confinament perimetral municipal com «una bona notícia perquè més de la meitat dels nostres espectadors són de comarques». A més, l'obertura dels cinemes coincidirà amb la dels bars i restaurants del complex. Quedava pendent saber si podrien vendre crispetes. Qui també obrirà portes el divendres 27 serà l' Ateneu Cinema, a Igualada.

La sala Stroika no preveu obrir aquest mes

La sala Stroika no preveu obrir aquest mesEl seu director, Dani Castellano, restava a l'expectativa per confirmar que, finalment i després del tancament el març, podrien obrir per activitat (concerts) i no per llicència (discoteca). Sense saber, encara, si la barra podria funcionar, Castellano lamentava que «el 50 % de la capacitat no és rendible si no s'acompanya d'ajudes per mantenir l'estructura. Permetre obrir és una bona notícia però és insuficient» per a un sector molt tocat. Tant com l'oci nocturn, que, subratllava ahir Castellano, «ningú no en parla». De moment, la sala ha d'estudiar si és «viable o no» l'obertura, i estudia, de cara al desembre, recuperar l'activitat concertística amb una ajuda vehiculada a través de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya.Les Piscines Municipals de Manresa obriran aquest dilluns

Les Piscines Municipals de Manresa obriran aquest dilluns L'accés a la instal·lació se seguirà fent com fins ara, amb el sistema de cita prèvia. El sistema de reserves s'activarà el proper dissabte 21 de novembre a través de l'app i la pàgina web. Les reserves presencials i telefòniques es podran fer a partir del dilluns 23 a les 6:30h a la recepció.

El complex esportiu obrirà a l'hora habitual, les 6.30h, però el tancament de dilluns a divendres serà a les 21:30h, i l'activitat a la sala de fitness i a la piscina finalitzarà a les 21:00h. Tal i com estableix el pla de desescalada, no es podran utilitzar els vestidors, exceptuant els vestidors de piscina, i en aquest cas, sense utilitzar les dutxes.

Les persones amb reserves de piscina i activitats dirigides aquàtiques hauran d'anar obligatòriament als vestidors de piscina. Les persones amb reserves per activitats de sala de fitness i/o d'activitats dirigides hauran d'accedir al gimnàs pels vestidors indicats sense poder fer ús d'aquests, per tant, caldrà venir ja canviat.

Els gimnasos Cube i Vela també obriran el pròxim dilluns

gimnasos Cube i Vela també obriran el pròxim dillunsAmb les mesures de seguretat adequades i no es podrà fer ús de les dutxes.