L'Hospital de Sant Andreu de Manresa va obrir el 15 d'octubre passat la primera unitat d'aïllament destinada a malalts de covid d'aquesta segona onada. Feia 106 dies que no tenia cap pacient afectat per la malaltia. Ahir, 36 dies després d'obrir la primera unitat, va obrir la cinquena.

Sant Andreu va notificar ahir una nova defunció des de dimarts d'aquesta setmana, que eleva a 79 el total de víctimes des del març en aquest centre hospitalari per culpa del virus i a 271 el total a la ciutat d'ençà que va començar la pandèmia amb les de l'Hospital Sant Joan de Déu. Pel que fa a la segona onada a Sant Andreu, la d'ahir és la quinzena mort.

98 places disponibles

Les cinc unitats d'aïllament per a pacients amb covid-19 de l'Hospital de Sant Andreu amplien fins a un total de 98 les places disponibles per fer front als ingressos per la pandèmia. Cal dir que la quarta unitat va obrir just ahir va fer una setmana amb una capacitat total per a 67 persones amb covid. Aleshores n'hi havia 48. Al cap de dos dies, dissabte passat, ja s'havia omplert, i es va passar de 48 pacients a 67 en dos dies.

La cinquena unitat d'aïllament té 31 llits en total i se suma a les unitats aïllades les darreres setmanes. Es tracta de la unitat 4, amb 14 llits; la unitat 3B, amb capacitat per a 13 persones; la unitat 3A, amb un total de 17 llits; i la unitat 2, amb una capacitat per a 23 pacients amb coronavirus. La cinquena unitat és la 6.

L'Hospital de Sant Andreu és un centre d'atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l'hospital d'aguts de la comarca, l'Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia, per la qual cosa una part important de les persones que atén a les unitats covid provenen d'allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d'edat avançada, per la qual cosa són perfils fràgils.

A data d'ahir, a les unitats d'aïllament hi havia ingressades 86 persones, mentre que el dimarts dia17 n'hi havia 77. En dos dies han augmentat en 9 persones i en una setmana, en 38.

Quatre altes des de dimarts

Des de dimarts s'ha donat l'alta a domicili a quatre persones (dues a casa i dues a residència); fins ara s'han donat 17 altes. Com hem esmentat anteriorment, s'ha comptabilitzat una nova defunció. Catorze persones ingressades han donat positiu i han estat traslladades a les unitats d'aïllament.