El primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Valentí Junyent, va anunciar al ple de dijous que l'Ajuntament de Manresa ha rebut 413.000 euros de la Generalitat dels diners que devia per les llars d'infants municipals.

Junyent va recordar que «estimem que encara ens corresponen més de 787.000 euros de l'endarreriment que en el seu moment no va ser satisfet».

Entre totes dues xifres la quantitat és d'1,2 milions d'euros.

Junyent va explicar al ple que aquests majors ingressos provinents de la Generalitat eren pel funcionament de les llars d'infants municipals el curs 2019-2020 i els cursos anteriors en els què s'havien endarrerit les aportacions des del 2012-2013.

Els endarreriments s'havien generat com a conseqüència de no satisfer les quantitats que la Generalitat tenia compromeses per ajudar als ajuntaments titulars de llars municipals, com és el cas de l'Ajuntament de Manresa. Un cop cobertes les necessitats pròpies de les llars d'infants amb 153.000 euros -l'Ajuntament ha anat cobrint els endarreriments de la seva butxaca- s'han distribuït 259.800 euros a regidories.