A la 1 del migdia la Granja Alpina de Manresa ja tenia les taules parades per poder servir dinars. El plat del dia era escudella i guisat de mandoguilles. El plat i els coberts a taula van fer desar molts tàpers, ahir.

La majoria dels qui s'hi van acostar per fer l'àpat van ser clients habituals, segons el seu responsable, Joan Ferrer. Com tots els restauradors està a l'expectativa de com anirà la desescalada. Caldrà deixar passar uns dies, va reflexionar, tal i com va passar amb el primer confinament. Segons la seva opinió la gent ha agafat noves rutines a l'hora d'esmorzar, dinar o senzillament prendre un cafè. Això, sumat a la gent que pot tenir un cert recel i vol mantenir el distanciament social, fa que fins d'aquí a uns dies no s'anirà recuperant certa normalitat, pensa. Considera que no els haurien d'haver tancat. «Haguéssim pogut treballar amb les mesures de seguretat i si hagués convingut amb més controls. Qui ho fa bé ha d'estar obert i deixar-lo fer, i qui no, doncs prendre mesures».

Dinar a la plaça

El menú de la reestrena a Las Vegas estava format per diverses amanides, verdura o canelons de carn i bolets, i conill al forn o salmó a la plana de segon. L'establiment va optar per fer menjar per emportar durant el tancament, una experiència «que ens ha funcionat». Hi havia molta gent que hi anava a buscar el menú i se'l prenia a casa, a l'oficina i fins i tot alguns algun banc de la plaça Sant Domènec, segons la responsable del restaurant, Pilar Garcia. «Ara el que estem fent és supervivència. Anem cremant etapes», però es mostra convençuda que la gent respondrà, com ho va fer, per sorpresa seva, durant el tancament de bars i restaurants.

Al restaurant Golden van tenir la mala sort de tancar just després de la seva aparició al programa de televisió Joc de Cartes que es va emetre a mitjans d'octubre. Mala sort perquè es van disparar la reserves. Coses de la tele.

Qui viu del negoci

Ahir qui hi va anar va poder escollir entre sis primers com trinxat, saltejat de verdures o sopa de peix, i entre sis més de segon com bacallà amb samfaina, sípia a la planxa i bistec de vedella al cafè de París. El seu responsable, Rafa Carmona, estava satisfet «perquè no m'esperava que vingués tanta gent el primer dia». Va recordar que moltes famílies viuen del negoci de la restauració. «Si d'aquí a 15 dies podem obrir al 50 % almenys podrem salvar part de la campanya».

Al bar-restaurant Pajaril de Manresa van preparar amanida, truita oberta o crema de marisc, entre altres plats. Al Millenium era possible fer tapes o triar del menú i la carta. El seu responsable, Manel Martín, va comentar que abans de tancar hi anaven molts treballadors que estan construint el nou Mercadona a la zona. Durant aquests dies «menjaven entrepans o duien tàpers» i alguns dinaven «asseguts a terra». Va reclamar que abans de tancar s'hagués hagut de dictar una «bona normativa» per redoblar la seguretat a bars i restaurants. «No veig que hagin tancat altres establiments plens de gent».