Aconseguir que infants que viuen en una situació de pobresa també puguin rebre un regal per Nadal. És l'objectiu del projecte solidari L'Arbre dels Somnis, de CaixBank. Va començar ahir i s'allargarà fins a l'11 de desembre. A Manresa, arribarà a 65 infants, i a 165 si s'hi afegeixen Berga i Vic a nivell de la Catalunya Central.

L'acció solidària de CaixaBank fa quatre anys que se celebra. A casa nostra es farà a les 60 oficines que hi ha. Cadascuna té un arbre de Nadal. El client d'aquella entitat i el personal que hi treballa, principalment, però també qualsevol persona amb inquietud per donar un cop de mà, pot agafar una de les boles que decoren l'arbre, que correspon a una carta d'un infant on demana el regal que desitja. Aquesta persona ha de comprar el present i portar-lo a l'oficina on ha recollit la carta amb una etiqueta identificativa que li facilitarà l'organització per garantir el correcte lliurament.

Els responsables van fer ahir la presentació de l'acció solidària arreu de Catalunya mitjançant rodes de premsa virtuals. A la Cataunya Central, a banda del director territorial Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana, hi va participar la directora de la Fundació Convent de Santa Clara, sor Lucía Caram. La fundació és una de les entitats implicades en l'acció solidària a Manresa, mentre que a Berga ho és Càritas Parroquial.

Caram va insistir en el fet que L'Arbre dels Somnis permeti als infants, sigui quina sigui la seva situació, ser infants. Va explicar que en una de les cartes d'un dels nens del projecte Invulnerables de la fundació hi demana un patinet per anar a escola i perquè el seu pare pugui anar a treballar. Masana va comentar que la crisi per la pandèmia afegida a la situació de pobresa de les famílies es nota en el fet que els infants demanen coses més pràctiques que altres anys, com roba i vambes.