El cap del servei d'Hematologia de la Fundació Althaia, Albert Altés, ha estat escollit nou president de la Societat catalana d'Hematologia i Hemoteràpia. L'entitat agrupa els professionals mèdics vinculats a l'hematologia, especialitat que es dedica a la diagnosi, tractament, estudi i investigació de les malalties de la sang.

Entre els objectius de la seva presidència hi ha potenciar les xarxes de coneixement entre els hematòlegs catalans i estrènyer els vincles amb les institucions científiques. també facilitar l'activitat d'investigació, la creació d'un sistema de consulta dels assajos clínics actius a Catalunya, i continuar les sessions formatives i d'actualització de coneixements. També es proposa traduir al català les guies de la societat espanyola de l'especialitat.

Altés és doctor en Medicina per la UAB i expert en noves teràpies hematooncològiques. Des del 2008 és cap del servei d'Hematologia i Hemoteràpia a Althaia. És professor del grau de Medicina de la UVic-UCC i ha publicat més de 150 treballs d'investigació i recerca en revistes internacionals.