Ahir es va haver de lamentar una nova víctima mortal a l´Hospital de Sant Andreu de Manresa a causa de l´epidèmia de coronavirus.

Amb aquesta ja són divuit les morts per covid-19 en aquesta segona onada i 82 en total en aquest centre assistencial des del començament de la crisi sanitària.

Ahir hi havia 70 persones ingressades a les unitats d´aïllament (o en habitacions que han estat aïllades) per covid-19 de l´Hospital de Sant Andreu.

Dimarts n´hi havia 79 persones. Aquesta important reducció es deu a que 3 persones han rebut l´alta domiciliària i 5 persones que havien donat positiu han donat negatiu en l´afectació pel virus, a més de la víctima mortal que s´ha produït.

Les dades acumulades a les unitats d´aïllament de l´Hospital de Sant Andreu des del 15 d´octubre són 125 ingressos, 24 altes (5 a residència i 19 a casa), 18 defuncions i 13 pacients que han deixat de donar positiu en els tests.

L´Hospital de Sant Andreu és un centre d´atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l´hospital d´aguts de la comarca (Althaia), per la qual cosa, una part important de les persones provenen d´allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d´edat avançada. Són perfils fràgils