L'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa disposa d'un piano per oferir música en directe a pacients, familiars i personal sanitari, així com per ampliar l'oferta de possibilitats musicals terapèutiques que des de fa dos anys du a terme el Conservatori Municipal de Música.

L'Associació sense ànim de lucre Música en vena, en la qual hi col·labora l'Ajuntament de Manresa, el Conservatori Municipal de Música de Manresa, la Fundació Althaia i Sant Andreu Salut, ha facilitat l'arribada a l'hospital de Sant Joan de Déu del piano, que ha estat donat per Hinves Pianos de Madrid.

La directora del Conservatori de Música, Carme Botifoll, i el professor d'aquest centre Xavier García, van rebre el piano i Botifoll ja va poder oferir un primer petit concert a les instal·lacions de l'Hospital Sant Joan de Déu.

En els propers dies, professors i alumnes del onservatori, així com músics que s'hi vulguin afegir, podran realitzar actuacions terapèutiques altruistes per col·laborar en el projecte.

El piano es guardarà sempre al mateix hospital i s'anirà traslladant a les estances que siguin necessàries per tal de fer arribar la música a tothom.

El Conservatori Municipal de Música de Manresa es va adherir al projecte Música en Vena l'abril del 2018.

Amb aquesta iniciativa, el centre d'ensenyament col·labora de manera voluntària per ajudar a millorar el benestar de les persones ingressades als centres hospitalaris. Alhora, la participació en aquest projecte representa una experiència enriquidora per a la formació musical i humana dels alumnes.

Música en Vena és una associació sense ànim de lucre dedicada a la millora de les estades hospitalàries de pacients, familiars i personal sanitari a través de la música en directe. La seva vocació és la de contribuir a millorar la societat a través de la música: impulsar la seva funció com a eina d'acció social, crear noves audiències, nous espais i circuits, així com generar oportunitats d'activitat i futur ocupació per als músics.